Ads Top

Smappee Pro: de slimste energiemonitor voor het MKB

Smappee, een leverancier van innovatieve oplossingen voor duurzamer energieverbruik, introduceert Smappee Pro: een oplossing voor het monitoren en beheren van het energieverbruik bij mkb-bedrijven met meerdere vestigingen. Met deze slimme energiemonitor kunnen nu ook kleinere ondernemingen real-time bijhouden hoeveel energie zij precies verbruiken, zowel per toestel als per locatie, en de apparatuur op afstand aan- of uit schakelen. Op die manier houden zij én het verbruik én de kosten binnen de perken. Door hun gedrag met behulp van Smappee Pro te ‘verduurzamen’, helpen zij mee de klimaatverandering op lange termijn tegen te gaan.

Ondernemers en energiemanagers hebben onder meer toegang tot de webportaal en mobiele app (beschikbaar voor Android en iOS) van Smappee Pro, die real-time informatie tonen over de energiestromen en -kosten op de diverse vestigingen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld zien hoeveel energie de airco en verlichting verbruiken en wat de bijbehorende kosten op een gegeven moment zijn.

De mobiele app van Smappee Pro verstuurt ook tips en adviezen om gebruikers te helpen energie te besparen. Tevens zijn er dataminingtools beschikbaar waarmee het energieverbruik, de energiebesparing en de CO2-voetafdruk zijn in te zien.

Met de Smart Logic-functies van Smappee Pro kunnen gebruikers geautomatiseerde schema’s en commando’s creëren, waardoor het ene toestel het andere kan in- of uitschakelen of apparatuur bij zonsopkomst kan worden aangezet en bij zonsondergang weer kan worden uitgezet.

Smappee Pro meet de productie van zonne-energie, zodat gebruikers precies weten wanneer, waar en hoeveel energie er real-time geproduceerd wordt. De monitor visualiseert ook de kostenbesparingen die het gebruik van zonne-energie oplevert, waardoor ondernemingen kunnen zien wat het rendement van het plaatsen van zonnepanelen is.

Smappee Pro is beschikbaar vanaf juli 2015. De richtprijs bedraagt 599 euro, installatie- en dataopslagkosten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.