Ads Top

IKEA installeert laadpunten voor elektrische auto's bij al haar vestigingen

IKEA Nederland installeert de komende periode laadpunten voor elektrische en plug-in hybride auto’s bij alle Nederlandse vestigingen van het woonwarenhuis. Op deze laadpunten kan bijna elke elektrische en plug-in hybride auto op optimaal vermogen laden. Met de plaatsing van deze laadpunten wil IKEA alternatief vervoer stimuleren.

IKEA Zwolle en IKEA Utrecht zijn de eerste vestigingen in Nederland die elk 4 laadpunten in gebruik hebben genomen. Bij IKEA Haarlem zijn op 24 juni de nieuwe laadpunten geïnstalleerd. Het streven is binnen een jaar alle vestigingen te voorzien. IKEA vestigingen zijn makkelijk bereikbaar en herkenbaar voor iedereen en daarom de ideale locatie voor een autolaadpunt. De duur van een gemiddeld winkelbezoek is dusdanig lang, dat er genoeg tijd is voor het voldoende bijladen van de auto. Elke IKEA vestiging krijgt tenminste vier laadpunten.

“Het stimuleren van elektrisch rijden past perfect in onze duurzaamheidsstrategie waarbij een belangrijke pijler is dat we mensen inspireren, helpen en stimuleren om een duurzamer leven te leiden”, aldus Lisen Wirén, Country Sustainability Manager IKEA Nederland. “We hebben kritisch gekeken naar welk type lader het beste past bij IKEA en bij onze consument. Op basis daarvan hebben we voor een lader van 22 KW gekozen, met een uniforme steker. Klanten kunnen laden voor 0,22.-, per KWh. Wij hanteren geen starttarief”.

De laadpunten worden geplaatst in samenwerking met The New Motion, expert op het gebied van laadpunten en laaddiensten voor elektrische auto’s.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.