Ads Top

's Werelds op een na grootste windpark-op-zee, Gwynt y Môr, is operationeel

Dit windpark-op-zee ligt 13 kilometer voor de kust van Liverpool Bay. Met zijn geïnstalleerde capaciteit van 576 megawatt is Gwynt y Môr het op een na grootste offshore windpark van de wereld. In totaal voorzien 160 windmolens zo'n 400.000 huishoudens jaarlijks van elektriciteit. De opening van het windpark van ruim 2,8 miljard euro is voor RWE (60%) en zijn partners in Gwynt y Môr - Stadtwerke München (30%) en Siemens (10%) - een belangrijke mijlpaal.

Dit offshore windproject produceert schone elektriciteit voor honderdduizenden huishoudens. Peter Terium, CEO van RWE AG: "Met de ingebruikname van dit windpark spelen we echt mee in de eredivisie Offshore Windenergie. Met ons Duitse windpark Nordsee Ost, dat nauwelijks drie weken geleden in gebruik werd genomen, en nu met het windpark-op-zee Gwynt y Môr zijn wij de op twee na grootste speler op de Europese offshore markt. Een van onze belangrijkste groeigebieden is de uitbreiding van hernieuwbare energie. Tot 2017 willen we ruim € 1 miljard in de uitbreiding van duurzame energie steken, waarbij windenergie bovenaan onze investeringsagenda staat."

Het windpark heeft een omvang van zo'n 80 vierkante kilometer. De 160 Siemens-turbines met elk een capaciteit van 3,6 MW, waarvan sommige een gewicht van 700 ton hebben, werden door installatieschepen op diepten van soms 28 meter geplaatst. Elke turbine stijgt 150 meter boven het zeeniveau uit. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.