Ads Top

Gelderse subsidie voor molens en stoomgemalen

Eigenaren van een historische molen of stoomgemaal kunnen vanaf 7 juli 2015 € 1000 subsidie meer krijgen voor het onderhoud aan hun monument. Het maximale bedrag wordt dan € 3.100 per molen of gemaal.

Provinciale Staten hebben in februari van dit jaar besloten meer geld uit te trekken voor het onderhoud van historische molens en stoomgemalen. Daarop zijn de Regels subsidieverordening vitaal gelderland 2011 aangepast, en die worden op 7 juli effectief.

De onderhoudssubsidie is of wordt in één keer ter beschikking gesteld aan gemeenten voor de jaren 2014, 2015 en 2016. Gemeenten die al € 2.100 per molen of gemaal hebben ontvangen, krijgen daar nog € 1.000 euro bovenop.

De Gelderse molens en stoomgemalen vormen een kenmerkend onderdeel van het Gelders erfgoed. Het draaiend houden van deze monumenten is cruciaal voor goed onderhoud van de molens. Daarom steunt de provincie de molens en stoomgemalen op twee manieren. Enerzijds door een onderhoudssubsidie te verstrekken voor molens en anderzijds door een subsidie te verstrekken voor het daadwerkelijk laten draaien van de molens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.