Ads Top

Energie-app levert elektrisch rijder geld op

Dankzij een slimme koppeling tussen het laadmoment van elektrische voertuigen en de actuele energieprijzen besparen e-rijders tot 15 procent op hun maandelijkse stroomkosten. Dat blijkt uit de pilot met 40 Tesla-rijders die Eneco de afgelopen vier maanden hield.

In het voorjaar lanceerde Eneco de app SlimLaden. Hiermee laden Tesla-rijders hun auto op met groene stroom op het moment dat de marktprijs het meest gunstig is. Bijvoorbeeld als het ’s nachts stevig waait en windmolens een overschot aan duurzame stroom leveren. Dat levert zowel de klant als het elektriciteitsnetwerk voordeel op: doordat de app vraag en aanbod van duurzame stroom optimaal op elkaar afstemt, wordt het elektriciteitsnet minder belast.

Jorg van Heesbeen van het Eneco SlimLaden-projectteam: ‘Met een toenemende hoeveelheid duurzaam opgewekte stroom wordt slimme vraag- en aanbodkoppeling steeds belangrijker. Elektrische auto’s zijn uitermate geschikt om flexibel aan te sturen, omdat ze relatief veel stroom verbruiken en vaak ’s nachts opgeladen worden. We verwachten dat andere grotere particuliere stroomverbruikers, zoals warmtepompen en airco’s, in de toekomst op dezelfde manier aangestuurd kunnen worden.’

Pilotdeelnemer Henk Kippersluis is enthousiast: ‘Ik ken weinig apps die geld besparen zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Ik voer alleen in op welk tijdstip de auto opgeladen moet zijn, de app doet de rest. In vier maanden heb ik al 45 euro bespaard.’ Gemiddeld bespaarden de pilotdeelnemers maandelijks tussen de 10 en 15 procent op hun oplaadkosten.

Eneco verwacht de dienst in het najaar ook voor andere automerken aan te kunnen bieden. Ook wil het duurzame energiebedrijf de dienst, die nu nog gekoppeld is aan een energiecontract van Eneco, op termijn aanbieden aan klanten van andere energiemaatschappijen en in het buitenland.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.