Ads Top

Laatste kans voor BioSpares Nistelrode

De provincie Noord-Brabant heeft het bedrijf BioSpares in Nistelrode (het voormalige Biogas) de wacht aangezegd. Als de biovergistingsinstallatie niet snel gaat werken conform de veiligheids en milieuwet- en regelgeving, trekken GS de omgevingsvergunning van het bedrijf in. 

Dat zou stopzetting van alle bedrijfsactiviteiten betekenen. In een brief aan de directie van BioSpares geeft de Omgevingsdienst Brabant Noord, die optreedt namens de provincie, een overzicht van alle overtredingen die het bedrijf het afgelopen jaar heeft gepleegd en van de handhavingsacties die de omgevingsdienst heeft uitgevoerd. ‘Wij merken u aan als een notoire overtreder. Het is absoluut onaanvaardbaar dat uw onderneming op deze weg voortgaat’, aldus GS in de brief.

De omgevingsdienst heeft de indruk dat BioSpares geen noodzakelijk onderhoud meer verricht aan de biovergistingsinstallatie waardoor die aftakelt. Daardoor zou een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan voor de werkgevers en mogelijk zelfs voor de omgeving.

 Ook andere handhavingsinstanties, waaronder het waterschap Aa en Maas en de NVWA, hebben het afgelopen jaar overtredingen geconstateerd die hebben geleid tot boetes en heffingen. Een aantal overtredingen is strafrechtelijk opgepakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.