Ads Top

Comfortabel wonen zonder stroom-, gas- en wateraansluiting in een omgebouwde zeecontainer

De Nederlandse start-up Sustainer Homes bouwt zeecontainers om tot zelfvoorzienende woningen. De Sustainer wekt voldoende stroom op én vangt voldoende water op om ook in het Nederlandse klimaat comfortabel maar volledig off grid te wonen. Energiebedrijf Eneco schaft de allereerste Sustainer aan en gaat voor minimaal twee jaar de samenwerking aan met het jonge bedrijf. Met als hoofddoel het in de praktijk testen van nieuwe duurzame technieken en smart home toepassingen.

Het team van Sustainer Homes werkte de afgelopen dagen dag en nacht om het eerste exemplaar af te krijgen. Vandaag is de demo-versie voor het eerst te zien tijdens de Demo Day Smart City & Living van het Startupbootcamp-programma.

Het idee is simpel, de uitvoering complex; bouw een container om tot een woning die in alle basisbehoeften voorziet, zonder afhankelijk te zijn van het energie- en waternet. Bijkomend voordeel, je kunt de woning snel en eenvoudig transporteren en overal neerzetten.

Eneco doet met de samenwerking ervaring op door het in één woning testen van de onderlinge integratie tussen verschillende energiesystemen, én de interactie daarvan met de bewoner. De Sustainer is immers uitgerust met zonnepanelen, een batterij voor opslag van stroom, een warmtepomp en slimme apparatuur. Met name de cruciale balans tussen deze systemen -de algoritmes die nodig zijn om die zelfvoorzienendheid voor elkaar te krijgen- zijn voor Eneco interessant om zo nieuwe diensten voor klanten te kunnen ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.