Ads Top

Zes energiemaatschappijen weigeren mee te werken aan Stroomranking

Zes energieleveranciers willen niet meewerken aan de jaarlijkse Stroomranking van Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu, WNF, Hivos en WISE. 'Weigeren mee te werken aan een onderzoek naar je bedrijfsvoering is echt niet meer van deze tijd, waarin de consument terecht een steeds verdere transparantie van bedrijven vraagt', zegt Natuur & Milieu.

Het onderzoek zal ook zonder de medewerking van de energiebedrijven gewoon doorgaan met de publiek beschikbare informatie. 'Als deze zes bedrijven hun gegevens niet willen verifiëren, dan vinden wij dit vooral onverstandig vanuit het oogpunt van hun eigen transparantie richting consument.'

De zes bedrijven noemen drie hoofdpunten waarom ze niet meewerken: er zou niet naar hun voorstellen geluisterd zijn, er zouden geen algemeen geldende criteria worden gebruikt en de grootte van leveringsbedrijven telt niet mee in de duurzaamheidsscore.

De zes bedrijven - Nuon, Essent, E.ON, Nederlandse Energiemaatschappij, GDF Suez en Budget Energie - scoorden in de 2014-editie van de ranking allemaal relatief laag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.