Ads Top

ABN AMRO zet vol in op groei duurzaam vastgoed

ABN AMRO wil de transitie naar duurzaam commercieel vastgoed in Nederland versnellen. De sector staat voor de uitdaging de leegstand van kantoorpanden, winkels en bedrijfsruimtes te verminderen. Tegelijkertijd wil de vastgoedmarkt zichtbare resultaten boeken op het gebied van CO2-reductie en innovatie. ABN AMRO presenteert vandaag haar nieuwe strategie voor deze dynamische branche. Hiermee heeft zij de ambitie om de meest duurzame vastgoedbank van Nederland te worden.

De nieuwe strategie van ABN AMRO levert een bijdrage aan de verduurzaming van Nederlands commercieel vastgoed. Duidelijke trends in economie, technologie en maatschappij leiden tot een structureel andere vastgoedmarkt. Voor ABN AMRO is dit aanleiding om duurzaamheid als belangrijk criterium te hanteren voor de financiering van commercieel vastgoed. Rutger Schuur, sinds eind 2014 Hoofd Real Estate ABN AMRO: “Duurzaam commercieel vastgoed is toekomstbestendig en anticipeert op maatschappelijke en technologische trends. Het is waardevaster, heeft een hoger rendement en een lager risicoprofiel dan niet-duurzaam vastgoed. Het is daardoor een aantrekkelijke belegging voor investeerders en financiers.”

ABN AMRO richt zich op drie concrete doelstellingen. “We willen in 2017 ruim 300.000 m² getransformeerd vastgoed hebben, 30 procent A-labels in de portefeuille en 30 Green Landmarks gefinancierd hebben”, vertelt Rutger Schuur. “We gaan met de sector in gesprek om dit proces in een stroomversnelling te brengen. Zo willen we in deze markt een voortrekkersrol vervullen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.