Ads Top

Enexis en Alliander tekenen overeenkomst ruil regionale netwerken

Netwerkbedrijven Enexis en Alliander hebben een koop- en verkoopovereenkomst ondertekend voor de ruil van regionale netwerken. Deze ruil betreft de energienetwerken van Enexis in Friesland en de Noordoostpolder en die van Alliander in de regio Eindhoven en zuidoost Brabant (Endinet) per 1 januari 2016.

Na een boekenonderzoek en afstemming met de medezeggenschap is de transactie voorgelegd aan de aandeelhouders van beide bedrijven. De aandeelhouderscommissie van Enexis  heeft op 18 juni vastgesteld dat de uitruil past binnen het strategisch plan. De aandeelhouders van Alliander stemden op 1 juli in met de ruil. Vandaag werd de overeenkomst ondertekend door Peter Molengraaf, CEO van Alliander en Maarten Blacquière, CFO van Enexis.

Door elektriciteits- en gasnetten in deze gebieden in één hand te brengen, ontstaat een situatie die duidelijk is voor klanten en een efficiëntere werkwijze mogelijk maakt. De uit te ruilen netwerken sluiten bovendien uitstekend aan bij de bestaande distributienetwerken van beide partijen. Bij Enexis gaat het om 51.000 elektriciteits- en 196.000 gasaansluitingen in Friesland en 28.000 elektriciteits- en 27.000 gasaansluitingen in de Noordoostpolder. Bij Alliander gaat het om het Endinetgebied, respectievelijk 108.000 elektriciteits- en 398.000 gasaansluitingen. De ruil past binnen het beleid van de overheid om het werkterrein van de netbeheerders langs provinciale grenzen te organiseren.

In het kader van het overeen te komen overgangsprotocol zal nog afstemming plaatsvinden met de vakbonden. Klanten die een andere netbeheerder krijgen worden op een later moment geïnformeerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.