Ads Top

Laadpalen elektrisch rijden in Hoeksche Waard

Gedeputeerde Han Weber nam deze week in Oud-Beijerland een van de drie laadpalen in gebruik. Hij deed dit samen met een van de toekomstige gebruikers van de elektrische deelauto en werknemer bij café Zonder Meer. Ter verbetering van de luchtkwaliteit heeft de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid in opdracht van het Samenwerkingsverband Hoeksche Waard een subsidie ter beschikking gesteld. Eén van de randvoorwaarden was dat een niet-overheidsorganisatie dit project zou gaan realiseren. Vanuit het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard is de vraag voor dit project neergelegd bij de coöperatie HoekscheWaardDuurzaam. In overleg met de direct betrokkenen en de subsidieverstrekker is gekozen voor 3 snellaadpalen voor elektrisch rijden in de openbare ruimte en het plaatsen van een elektrische deelauto in aansluiting op het project A15.

De snelladers (zuilen) zijn geplaatst in Numansdorp, Puttershoek en Oud-Beijerland. Oud-Beijerland is ook  de standplaats voor de elektrische deelauto. Het doel hiervan is het (regionaal) elektrisch vervoer te stimuleren, zichtbaar te maken en dichter bij de mensen te brengen.

HoekscheWaardDuurzaam heeft gezocht naar gebruikers van de deelauto en deze gevonden. Lunchcafé Zonder Meer, een Ambi Stichting waar mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt hun dagbesteding en /of leerwerktraject hebben, is de eerste gebruiker van deze deelauto. Dagelijks moeten een aantal medewerkers, die buiten Oud-Beijerland wonen, gehaald en gebracht worden. Dit kan in het vervolg met deze auto. Een verbinding tussen 2 organisaties die maatschappelijke doelen nastreven en deze daadwerkelijk ook verwezenlijken. Dit alles in nauwe samenwerking met de regionale overheden.

HoekscheWaardDuurzaam is vanuit haar verantwoordelijkheid steeds weer op zoek naar verbindingen die een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Het bijzondere hierbij is dan ook dat de groene stroom geleverd wordt door HW Energie. Het groene energiebedrijf van de Hoeksche Waard.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.