Ads Top

Stichting Phusis exploitant duurzaamheidscentrum

Stichting Phusis gaat vanaf 1 september de exploitatie van het duurzaamheidscentrum in het Asserbos verzorgen. De stichting exploiteert sinds 1 juni al tijdelijk de Theekoepel in de Gouverneurstuin, het Theehuis in het Asserbos en het Paviljoen aan de Baggelhuizerplas. De uitvraag voor een exploitant resulteerde in drie inschrijvingen. Uit de selectieprocedure is Phusis als de meest gunstige naar voren gekomen.

Stichting Phusis is een kleinschalige woon- en werkgemeenschap voor mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende GGZ problematiek. De stichting is nauw verbonden aan Flinq-Jeugd, een samenwerkingsverband tussen Phusis, Vanboeijen en de Zijlen. Flinq vangt kinderen en jongeren op met dezelfde problematiek als de cliënten van Phusis. Gezamenlijk dragen zij er zorg voor dat kinderen, jongeren en volwassenen niet meer tussen wal en schip raken.

Het duurzaamheidscentrum opent op 1 september zijn deuren. Met ‘duurzaam, dichterbij dan je denkt’ als basis biedt het centrum vanaf dan allerlei interessante exposities, verrassende activiteiten en leerzame onderwijsprogramma’s. ProAssen – school voor praktijkonderwijs – verzorgt in het duurzaamheidscentrum werk-leertrajecten in de horeca en het groen voor haar leerlingen. Ook de medewerkers van natuur- en milieueducatie van de gemeente Assen krijgen een plek in het duurzaamheidscentrum. Zij bieden een uitgebreid programma voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. De wijkpost van de gemeente en medewerker van het IVN - instituut voor natuureducatie en duurzaamheid – zijn al enige weken in het duurzaamheidscentrum gehuisvest.

Het duurzaamheidscentrum wordt op 23 september officieel geopend. Op 26 en 27 september vindt het feestelijke openingsweekend plaats met allerlei activiteiten. Het programma hiervoor wordt in augustus bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.