Ads Top

DELTA Netwerkbedrijf start met aanbieden slimme meters in Reimerswaal

Netbeheerder DELTA Netwerkbedrijf (DNWB) start medio juli 2015 met het grootschalig aanbieden van slimme meters in delen van de gemeente Reimerswaal. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen.  Tot en met december 2015 vervangt DNWB bij circa 18.000 huishoudens en klein zakelijke klanten de traditionele meters door slimme meters.

Medio juli start DNWB in de gemeente Reimerswaal (Rilland, Krabbendijke, Waarde, Oostdijk en Kruiningen). Vanaf september gaat DNWB ook slimme meters aanbieden in delen van de gemeentes Veere, Hulst en Tholen.


Alle Nederlandse huishoudens krijgen voor 2020 een slimme meter aangeboden. De meter wordt per postcodegebied aangeboden. Als een huishouden aan de beurt is, verwisselt DELTA Netwerkbedrijf de huidige elektriciteits- en gasmeters voor slimme meters. Dat is voor de klant geheel kosteloos.

Ongeveer tien dagen voordat de monteur langskomt, ontvangt de klant een brief met daarin een voorstel voor een afspraak. Ook wordt uitgelegd hoe de klant de afspraak desgewenst kan verzetten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.