Ads Top

FNV Metaal staakt woensdag opnieuw bij Brand Energy

Leden van FNV Metaal houden woensdag opnieuw een 24-uursstaking bij Brand Energy, regio Noord-Oost voor een fatsoenlijk sociaal plan. Ze doen om 7 uur de deur op slot tot de volgende ochtend bij vestigingen Klazienaveen, Kootstertille en Farmsum.
.
Na drie eerdere stakingsdagen is de directie van Brand Energy Services BV nog steeds niet bereid een  fatsoenlijk sociaal plan af te sluiten met FNV Metaal. Op 7 juli heeft FNV Metaal een ultimatum uitgebracht aan Brand Energy in Vlaardingen. Hier is het Nederlandse hoofdkantoor gevestigd.

In het ultimatum eiste FNV Metaal een goed sociaal plan, met een goede 'van werk naar werk-regeling' en een fatsoenlijke ontslagvergoeding. Het sociaal plan dient een looptijd te hebben tot 1 mei 2019, alsmede een garantie voor onverkorte nakoming ervan gedurende de looptijd door de moedermaatschappij van Brand Energy. Het ultimatum verliep op 9 juli. De directie blijft bij haar laatste eindbod, wat vrijwel gelijk is aan het eerste bod van begin mei. Op vrijdag 10 juli, woensdag 15 juli en vrijdag 17 juli werd er ook al gestaakt.

Sinds eind april wordt onderhandeld over een fatsoenlijk sociaal plan voor de in eerste instantie ruim 25 werknemers die getroffen worden door de voorgenomen reorganisatie. Deze reorganisatie betreft de regio Noord-Oost, met vestigingen in Klazienaveen, Kootstertille, Farmsum en Heteren. Brand Energy Noord Oost ( voormalig Harsco) is onder andere actief in de isolatiemarkt. In de regio Noord Oost zijn in totaal 136 werknemers werkzaam. Klazienaveen is de grootste vestiging, met ongeveer 80 werknemers. Veel leden vragen zich verder af wat het toekomstperspectief wordt nu veel vakmensen worden ontslagen.

FNV Metaal bestuurder Johan Weijenberg: "Vanaf dag één onderhandelt deze werkgever met het slot op de deur. In de eerste onderhandelingsronde werd er al een 'slikken of stikken'-aanbod neergelegd. Onze leden hebben aangegeven dat ze het schamele bod van de werkgevers naar de prullenbak verwijzen. Ze willen een sociaal plan met een langere looptijd, een goede 'van werk naar werk regeling' en een fatsoenlijke ontslagvergoeding. De leden zijn het zat. Ze komen daarom opnieuw in staking en mocht dat nodig zijn telkens opnieuw, net zolang tot er een fatsoenlijk sociaal plan ligt. Deze directie luistert niet. Daarom doen de leden morgen het slot op de deur in Klazienaveen.''

Woensdag 29 juli vanaf 07.00 uur schrijven stakers zich in aan de poort bij de vestiging Klazienaveen aan de Industriestraat 26. En doen vervolgens het slot op de deur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.