Ads Top

Bij Eneco stijgen energiekosten gemiddeld 17,50 euro per maand

Bij Eneco betalen klanten met een Variabel Vrij contract per januari 2022 gemiddeld 17,50 euro meer voor hun elektriciteit en gas (bij gemiddeld verbruik) in vergelijking met juli 2021. Dit bedrag is inclusief de compensatieregeling vanuit de overheid. Klanten die per januari te maken krijgen met dit nieuwe tarief ontvangen hierover binnenkort persoonlijk bericht.

In het Variabel Vrij contract ontvangen klanten in principe eens per jaar een nieuw tarief in dezelfde maand als dat het contract is gestart. In januari 2022 krijgt daardoor 10 procent van deze klanten te maken met een nieuw tarief. Klanten betalen dan 0,259 euro per kWh stroom en 1,249 euro per kuub gas. Dit is bij een gemiddeld jaarverbruik van 1.200 kuub gas en 2.250 kilowattuur stroom 17,50 euro per maand meer ten opzichte van het tarief van juli 2021. In vergelijk met het tarief van januari 2021 komt de stijging uit op gemiddeld 28 euro per maand.

De afgelopen maanden zijn de prijzen voor elektriciteit en gas internationaal sterk gestegen. De grote vraag naar gas en de beperkte beschikbaarheid ervan in Europa hebben gezorgd voor oplopende prijzen. De overheid heeft besloten deze stijging gedeeltelijk te compenseren. Op jaarbasis is dit bij een gemiddeld jaarverbruik circa 423 euro.

De grootste groep klanten heeft bij Eneco een Variabel Vrij contract. In de maand waarin het contract is gesloten, ontvangen zij jaarlijks de nieuwe tarieven voor het komende jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.