Ads Top

Keuze.nl start initiatief voor getroffen huishoudens

 

Door de energiecrisis en de hoge gasprijzen zijn energievergelijkers praktisch leeg. Dit is te zien bij Keuze.nl en bij de andere grote energie prijsvergelijkers van Nederland. Normaal vinden consumenten hier ongeveer 90 deals van een groot aantal leveranciers. De afgelopen dagen zijn prijsvergelijkers leeg of staat er af en toe één aanbieding in.

Nauwelijks bekend is dat alle energieleveranciers verplicht zijn om een variabel contract aan te bieden. Zowel bij de leveranciers als in bij prijsvergelijkers zijn deze contracten vrijwel niet te vinden.

Keuze.nl wil huishoudens die getroffen worden door de hoge gasprijzen helpen en is daarom een tijdelijk initiatief gestart om deze variabele contracten toch te kunnen vergelijken: een overzicht met de variabele contracten van de grootste energieleveranciers in Nederland.

Dit is hoogst ongebruikelijk omdat prijsvergelijkers normaal een vergoeding krijgen voor het aanbrengen van nieuwe klanten. Voor deze variabele contracten geven energieleveranciers geen vergoeding. Daarom zijn deze contracten tot nu toe ook niet vindbaar in prijsvergelijkers. Keuze.nl vindt het echter belangrijk om iedereen die getroffen is te helpen en om deze winter door te komen.

De webpagina van het initiatief is keuze.nl/vrienden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.