Ads Top

Arnhem goed op weg met minder CO2-uitstoot in 2023

 

Van keuringsinstituut TÜV ontvingen arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, Sportbedrijf Arnhem en gemeente Arnhem een officieel certificaat voor niveau 4 van de zogeheten CO2-prestatieladder. Daarmee klimt de gemeente een trede op deze ladder.

Arnhem is de eerste grote gemeente (met meer dan 100.000 inwoners) van Nederland met niveau 4 van de CO2-prestatieladder. Het bevestigt dat Scalabor, Sportbedrijf en wij grote stappen zetten om de uitstoot van CO2 in de bedrijfsvoering terug te brengen. We liggen hiermee op koers om de CO2-uitstoot in 2023 met 40% te reduceren ten opzichte van 2018.

De CO2-prestatieladder is het duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Organisaties die zich laten certificeren volgens de ladder, zien dit terug als een investering die zich terugverdient in lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. Van niveau 1 tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie (en alle projecten). Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector. Het certificaat, dat hoort bij niveau 4 laat zien dat de gezamenlijke inspanningen een goed resultaat opleveren op het gebied van de energie- en klimaatambities.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.