Ads Top

Vattenfall zet zich in voor recycling van alle windturbinebladen per 2030

 

Vattenfall heeft ambitieuze doelen gesteld voor hoe om te gaan met windturbinebladen die het einde van de levensduur hebben bereikt. Zo zal het energiebedrijf de komende tien jaar actief werken aan het verhogen van de recyclingsgraad van windturbinecomponenten.

Om turbinebladen volledig te kunnen recyclen, spelen factoren zoals technische ontwikkeling, beleidsondersteuning en stimuleringsmaatregelen van overheden een cruciale rol. Om de sector te stimuleren tot een duurzame oplossing voor turbinebladen die aan het einde van de levensduur zijn, zal Vattenfall zijn betrokkenheid blijven vergroten bij gesprekken binnen de sector, zowel op nationaal als op EU-niveau.

Het realiseren van 50 procent recycling in 2025 en 100 procent in 2030 vormt een grote uitdaging. Er bestaan op dit moment geen grootschalige oplossingen om deze uitdagingen aan te gaan en er zijn aanzienlijke inspanningen nodig om dit langetermijndoel te bereiken.

Vattenfall ondersteunt onder andere onderzoek naar materiaalrecycling van composietafval en bevordert ze het gebruik van gerecycled composietmateriaal in nieuwe producten. Verder komt er een langetermijnaanpak voor alle aspecten van de circulaire economie, zoals het ondersteunen van de recyclebaarheid van turbinebladen via design, en daarmee het verhogen van de waarde van het gerecyclede materiaal aan het einde van de levensduur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.