Ads Top

Nederlands eerste subsidievrije zonnepark komt in Almere


Vattenfall wil in Almere Nederlands eerste subsidievrije zonnepark bouwen. Onlangs werd de gunning voor zonnepark Trekweg A6 Almere definitief verleend.

Het zonnepark komt te liggen op terrein van het Rijksvastgoedbedrijf tussen de Trekweg, de A6, de Buitenring en het Ibispad. Daar zal een zonvolgend systeem worden geïnstalleerd met dubbelzijdige panelen. Dit houdt in dat de panelen meedraaien met de zon en aan beide zijden licht kunnen omzetten naar energie. Door de zonvolgende opstelling ontvangt de bodem voldoende licht, lucht en water.

In totaal verwacht Vattenfall ruim 25.000 zonnepanelen te kunnen plaatsen. Samen hebben die een capaciteit van 16,8 MWp en ze leveren jaarlijks naar verwachting 18,3 GWh groene stroom. Ter vergelijking: met die hoeveelheid energie kan een elektrische auto meer dan drieduizend keer rond de aarde rijden.

Nu duidelijk is dat Vattenfall gebruik mag maken van het terrein bij de Trekweg zal Vattenfall in overleg met de omgeving opstarten. Nadat het ontwerp en de landschappelijke inpassing in overleg met de omgeving definitief bepaald zijn, volgt het aanvragen van de vergunningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.