Ads Top

Kwart Nederlanders wil woning verduurzamen


26 procent van de Nederlanders heeft plannen om de woning in de komende twaalf maanden te verduurzamen. Men denkt daarbij voornamelijk aan de installatie van LED-verlichting of het plaatsen van zonnepanelen. Nederlanders gaan naar verwachting bijna 4 miljard euro besteden aan woningverduurzaming, zo blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.000 Nederlanders.

Ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan dat ze de woning ergens in de komende twaalf maanden duurzaam gaan aanpassen. Dat betekent dat 2,1 miljoen woningen verduurzaamd gaan worden. De meest geplande investeringen zijn daarbij in de categorieën isolatie (12%), verwarming (10%) en energiezuinige verlichting (9%). Aanpassingen op het gebied van waterbesparing (6%) en verduurzaming van de ventilatie (3%) zijn het minst gepland.

23% van de Nederlanders die de woning wil verduurzamen, gaat LED-verlichting installeren of vervangen. Zonnepanelen staan bij bijna één op de vijf huishoudens die gaan verduurzamen op de planning. 14 procent is van plan LED-dimmers of een waterbesparende douchekop te installeren. 13 procent wil de isolatie van de woning verbeteren door het aanbrengen van spouwmuurisolatie, dakisolatie of hoogrendementsglas. 11% is van plan om aanpassingen te doen aan de CV- of HR(e)-ketel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.