Ads Top

Nederlandse industrie bundelt krachten in nieuw Battery Competence Center

 

De Nederlandse industrie, kennisinstellingen en brancheverenigingen bundelen hun krachten in het nieuwe innovatieprogramma Battery Competence Center.

De samenwerkende partijen willen zo kennis en competenties opbouwen op het vlak van batterijtechnologie, hun inkoopkracht voor batterijcellen vergroten en de concurrentiepositie van de Nederlandse maakindustrie versterken.

Nederland kent sterke spelers in de mobiliteitssector, zoals DAF Trucks, VDL Groep en Damen Shipyards die vol inzetten op het elektrificeren van hun voer- en vaartuigen. Door krachten te bundelen met kennisinstellingen en veelbelovende startups op het gebied van batterijtechnologie en –productieprocessen, wil het Battery Competence Center de productie van batterijpakketten naar Nederland halen en de economische kansen voor Nederlandse Original Equipment Manufacturers (OEM) en startups vergroten.

Het consortium bestaat uit de toonaangevende bedrijven DAF Trucks, VDL Groep, Damen Shipyards, startup ELEO Technologies, de kennisinstellingen TNO Traffic & Transport en Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), de economische ontwikkelingsmaatschappij Brainport Development en de brancheverenigingen RAI Automotive Industry NL en Netherlands Maritime Technology (NMT).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.