Ads Top

Meerderheid Nederlanders wil af van afhankelijkheid buitenlandse energie

De laatste week van december stappen normaal gesproken veel mensen over naar een andere energieleverancier. Maar de alsmaar stijgende energieprijzen werken echter remmend. Slechts 9 procent geeft aan dit jaar van plan te zijn over te stappen.

Veel mensen zijn daarnaast bang dat de rekening straks niet meer betaald kan worden en vinden dat we minder afhankelijk moeten worden van buitenlandse energie. Mensen weten daarnaast niet goed waar hun energie vandaan komt en kunnen niet beoordelen of hun energieleverancier echt groen is, zo blijkt uit onderzoek van Pure Energie.

81 procent van de mensen geeft aan vooral over te stappen vanwege financiële redenen. Voorbeelden van deze redenen zijn: kijken of het goedkoper kan, te hoge maandlasten en de zekerheid van vast tarief. Dit staat in groot contrast met de kleine 10 procent die overstapt vanwege een groener en duurzamer alternatief.

Op de vraag of men bereid is meer te betalen voor 100% groene stroom uit Nederland, antwoordt 33 procent bevestigend. Toch een aanzienlijke groep, gezien de huidige hoge energieprijzen.

De twijfel die de andere groep mensen heeft, zou voor een deel verklaard kunnen worden door het feit dat meer dan de helft (52%) aangeeft niet te weten waar hun stroom precies vandaan komt. Ook weten veel mensen niet of er groene of grijze stroom door de kabels de huiskamer binnenkomt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.