Ads Top

Ook FENOR Energie failliet


Weer moet een energiebedrijf het faillissement aanvragen. Omdat FENOR Energie niet langer in staat is om op een betrouwbare manier energie te leveren aan circa 36.000 klanten (consumenten en kleinzakelijke afnemers), trekt de ACM de vergunningen in.

FENOR Energie is in financiële problemen gekomen als gevolg van de hoge energieprijzen. 

Het bedrijf is actief op de markt sinds 2012, eerst vooral in de zakelijke markt, de laatste jaren steeds meer in de consumentenmarkt. Afgelopen jaar is er met diverse partijen onderhandeld over overname.
De pensioengerechtigde eigenaar van het bedrijf heeft geen opvolging voor FENOR en dus was verkoop het enige alternatief. 

In de zomer leek de overdracht zo goed als rond. Maar de plotseling extreem oplopende marktprijzen van gas en van elektriciteit maakten het voor de potentiële overname kandidaat niet meer aantrekkelijk.

Tijdens de overgangsperiode, die maximaal tot 13 januari 2022 duurt, kunnen deze consumenten en kleinzakelijke afnemers niet zelf overstappen. Zij krijgen vanzelf bericht van de nieuwe leverancier over hun energiecontract. Daarna kunnen zij zelf besluiten of ze bij die leverancier blijven of dat ze alsnog overstappen naar een andere leverancier. Hun nieuwe leverancier mag hierbij een opzegtermijn van maximaal 30 dagen hanteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.