Ads Top

Hoge waardering voor warmtepomp

De meeste mensen met een warmtepomp in huis zijn hier tevreden over. De warmtepomp krijgt gemiddeld een acht als rapportcijfer. Slechts 5 procent geeft een onvoldoende. Dat blijkt uit een onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onder 995 bewoners met een volledige of hybride warmtepomp, uitgevoerd door I&O Research.  

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en is een energiezuinig en duurzaam alternatief voor de hr-ketel, of in combinatie met een hr-ketel hybride inzetbaar om aardgas te besparen. Van 1 kilowattuur stroom maakt een warmtepomp 2 tot 5 kilowattuur warmte.

Vier op de vijf mensen met een warmtepomp zeggen dat deze altijd of vaak zorgt voor een comfortabele temperatuur in de woonkamer. Bij stil zitten op de bank, een activiteit waarbij je eerder kou ervaart, vindt 70 procent de temperatuur in de woonkamer prima. De helft van de mensen met een warmtepomp ervaart meer comfort dan met de hr-ketel die ze voorheen hadden. Een derde zegt dat het comfort gelijk is gebleven. Twaalf procent ervaart een verslechtering. 

Een volledig elektrische warmtepomp zorgt ook voor warm water. Over de hoeveelheid warm water is drie kwart erg tevreden, 18 procent vindt het voldoende, en slechts 5 procent geeft een onvoldoende. De meerderheid van de bewoners met een warmtepomp ervaart geen geluidsoverlast. Een op de zes (16%) ervaart ’s nachts geluidsoverlast en een op de acht (12%) overdag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.