Ads Top

Alliander verkoopt aannemer Stam & Co aan Van Gelder Groep

Netwerkbedrijf Alliander verkoopt aannemer Stam & Co uit Alkmaar aan de Van Gelder Groep uit Nijkerk. Onlangs hebben de partijen daarover een overeenkomst getekend. Onder Van Gelder kan Stam & Co zich verder ontwikkelen en ontstaan meer schaalvoordelen.

Met de verkoop van Stam & Co neemt Alliander afscheid van de eigen aannemer. Dit is het gevolg van de nieuwe aannemerijstrategie die in 2021 is ingezet. Het doel van deze aannemerijstrategie is om samen met aannemers het groeiende werkpakket te kunnen realiseren tegen de laagst mogelijke maatschappelijke kosten, terwijl de betrouwbaarheid van het net geborgd blijft.

Uitvoerende werkzaamheden worden zo veel als mogelijk door middel van aanbestedingen uitbesteed, waarbij de netbeheerder verantwoordelijk blijft voor de regievoering. Daarnaast worden nu ook grotere werkpakketten voor langere tijd uitbesteed waarbij indien mogelijk ook aannemers de mogelijkheid krijgen om regie voeren.

Onder Van Gelder kan Stam & Co zich verder ontwikkelen en ontstaan meer schaalvoordelen. Stam & Co blijft een zelfstandig opererend bedrijf, werkend onder dezelfde naam. Alle 137 medewerkers gaan mee over. Voor hun werk verandert er niks.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.