Ads Top

Energiecoöperatie Schiphol Trade park en Liander tekenen balanceringsovereenkomst

Energiecoöperatie Schiphol Trade Park en netbeheerder Liander hebben onlangs een balanceringsovereenkomst getekend voor een gezamenlijke pilot voor een innovatieve en duurzame oplossing voor het capaciteitsprobleem op Schiphol Trade Park, een ontwikkeling van SADC (Schiphol Area Development Company). Hiermee is de intentieverklaring van april 2021 bekrachtigd.

Energiecoöperatie Schiphol Trade Park is een collectief van SADC en gevestigde bedrijven en bedrijven die nu met hun nieuwbouw bezig zijn op Schiphol Trade Park.

In nauwe samenwerking met Liander en technologiebedrijf Spectral hebben zij een duurzaam en innovatief concept van collectieve energievoorziening op Schiphol Trade Park ontwikkeld. Met dit concept investeert SADC in kennis en technologie voor de toekomst en wordt tevens een oplossing voor het tekort aan stroomtransportcapaciteit op Schiphol Trade Park gecreëerd.

De grote vraag naar elektriciteit in Nederland leidt op verschillende plekken tot knelpunten op het elektriciteitsnet. De tijd die nodig is om het elektriciteitsnet uit te breiden komt vaak niet overeen met bijvoorbeeld de realisatie van een bedrijventerrein.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.