Ads Top

Duurzaam elektrisch deelvervoer bij het Kadehuis (Arnhem)

Het Kadehuis, dat in 2022 in de Nieuwstraat wordt gerealiseerd, krijgt een mobiliteitshub. Er komen deelauto’s, deelfietsen en minimaal 1 deelbakfiets. En allemaal elektrisch. Toekomstige bewoners van het Kadehuis kunnen zelfs tegen gereduceerd tarief van de deelfietsen en auto’s gebruik maken.

De deelauto’s komen op de Trans, waar al laadpalen zijn. De (bak)fietsen komen op de begane grond van het Kadehuis. De mobiliteitshub is te gebruiken door iedereen: bewoners van het Kadehuis, Arnhemmers of gasten in de stad. De mobiliteitshub is een initiatief van AM, dat daarmee deelmobiliteit bij haar kopers stimuleert als alternatief voor de (tweede) autobehoefte. De hub in het Kadehuis kon mooi gecombineerd worden met de gemeentelijke plannen voor elektrische deelauto’s op de Trans.

De bouw van het Kadehuis is vorige maand begonnen. Er komen 57 appartementen, die inmiddels allemaal verkocht zijn. Naar verwachting worden de eerste appartementen in 2023 opgeleverd. De deelauto’s staan inmiddels op de Trans, de deel(bak)fietsen volgen zodra het gebouw is opgeleverd. In Arnhem zijn al 4 mobiliteitshubs met elektrische deel(bak)fietsen en deelauto’s: bij station Arnhem Centraal, bij station Arnhem-Zuid, op bedrijventerrein Gelderse Poort en bij Gelredome. Ook bij het nieuw te bouwen Bartok Park is een mobiliteitshub voorzien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.