Ads Top

Forse impuls voor waterstofinnovatie Oost-Nederland

Met de toekenning van een SPRONG-subsidie van 1 miljoen euro voor de komende vier jaar krijgt het waterstofonderzoek en –onderwijs in Oost-Nederland een flinke impuls.

De HAN University of Applied Sciences (HAN) en Saxion University of Applied Sciences gaan met deze subsidie een onderzoeksgroep vormen die moet uitgroeien tot een toonaangevend kenniscentrum voor bedrijven en instellingen die decentrale waterstoftoepassingen willen realiseren.

Dat Oost-Nederland vooroploopt als het gaat om waterstoftechnologie blijkt onder meer uit de aanwezigheid van een waterstofcluster op het bedrijventerrein IPKW in Arnhem waar internationale topspelers als Hymatters, Hyet, Hygear en Elestor hun thuisbasis hebben. Ook het waterstoflab van de HAN is daar gevestigd. Bovendien heeft Arnhem met haar Eusebiuskerk de eerste kerk van de wereld die voor haar energievoorziening gebruik maakt van waterstof.

Saxion werkt samen met bedrijfspartners van de waterstofhub Twente in Almelo aan de vorming van een Learning Community waarin kennis over waterstof wordt opgebouwd en innovatieve toepassingen van waterstof worden ontwikkeld. Daarnaast werkt Saxion met de Cleantechregio samen aan de ontwikkeling van lokale waterstof opwekking- en distributiesystemen, onder meer het GROHW-project in Deventer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.