Ads Top

Ronse krijgt ‘future proof’ elektriciteitsnet

Het Vlaamse netbedrijf Fluvius heeft de grote vernieuwingswerken aan het elektriciteitsnet van Ronse afgewerkt. In de voorbije maanden bouwde het twee nagelnieuwe schakelposten, verbonden met een volledig gemoderniseerd transformatorstation. Dat zijn telkens cruciale knooppunten in het elektriciteitsnet die ervoor zorgen dat de inwoners van de stad Ronse en omstreken ook in de toekomst kunnen rekenen op stabiele en betrouwbare energiebevoorrading.

De belangrijkste knooppunten in het elektriciteitsnet van Ronse en omstreken waren aan vernieuwing toe en zaten op piekmomenten dicht bij hun capaciteitslimieten. Het bestaande transformatorstation van Ronse, één van de 250 belangrijkste elektrische knooppunten in Vlaanderen, moest dan ook worden gemoderniseerd en uitgebreid met extra capaciteit en aansluitingsmogelijkheden.

Daarom startten Fluvius en transportnetbeheerder Elia, de bouwheer van het transformatorstation, met een belangrijk vernieuwingsproject. Het transformatorstation werd grondig vernieuwd en voorzien van alle moderne standaarden en technieken, ook voor monitoring en aansturing op afstand.

Tegelijk bouwde Fluvius twee nieuwe schakelposten in Ronse: Schakelpost Gas en Schakelpost Vierwegen. Dat zijn grote nieuwe elektriciteitsposten die worden gevoed door het transformatorstation en telkens een ruime regio kunnen voorzien van elektriciteit. Samen met de aanleg van nieuwe elektriciteitskabels vormen ze het kloppende hart van het nieuwe ‘future proof’ elektriciteitsnetwerk van de streek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.