Ads Top

Anode Energie vraagt faillissement aan

Opnieuw is een energiebedrijf in de problemen geraakt. Energiebedrijf Kleinverbruik Energie der Nederlanden B.V. (bekend onder de handelsnaam Anode Energie) heeft aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gemeld dat het bedrijf faillissement gaat aanvragen en heeft daarom gevraagd de leveringsvergunning in te trekken.

Omdat Anode Energie niet langer in staat is om op een betrouwbare manier energie te leveren aan haar circa 14.000 klanten trekt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de leveringsvergunning van het bedrijf in. Klanten van Anode Energie blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier.

Van de 14.000 klanten hebben circa 5.000 klanten rechtstreeks bij Anode Energie een contract afgesloten. Daarnaast zijn er ook circa 9.000 klanten die via zogenoemde wederverkopers (Gezinsenergie, Green Dutch Energy, AGEM, Hilv

Tijdens de overgangsperiode, die maximaal tot 29 december 2021 duurt, kunnen klanten niet zelf overstappen. Klanten krijgen vanzelf bericht van de nieuwe leverancier over hun energiecontract. Daarna kunnen zij zelf besluiten of ze bij die leverancier blijven of dat ze alsnog overstappen naar een andere leverancier. Hun nieuwe leverancier mag hierbij een opzegtermijn van maximaal 30 dagen hanteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.