Ads Top

Windturbine voor Bridgestone Aircraft Tire Europe

Begin 2023 bouwde Luminus een windturbine met een maximaal vermogen van 4,2 MW op de site van Bridgestone Aircraft Tire Europe NV (BAE), dat in Frameries vliegtuigbanden herstelt. De windturbine werd op zaterdag 1 juli ingehuldigd in aanwezigheid van de heren Elio Di Rupo, minister-president van Wallonië, Jean-Marc Dupont, burgemeester van Frameries, Michaël Codron, CEO van Bridgestone Aircraft, Jacques Gobert, Voorzitter van de intercommunale IDEA en Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus.

Bridgestone Aircraft Tire Europe (BAE) is een leverancier van nieuwe en vernieuwde vliegtuigbanden en een dienstverlener binnen de luchtvaartindustrie. BAE, een toonaangevende speler in de regio Bergen, stelt ongeveer 200 bedienden en arbeiders te werk.

De 150 meter hoge Vestas V117-windturbine, met een capaciteit van 4,2 MW, zal elk jaar 6.500.000 kWh produceren, wat voldoende is om ongeveer 65 procent van de elektriciteitsbehoefte van de site van Frameries te dekken. Dankzij deze turbine zal jaarlijks 3.097 ton CO2 bespaard kunnen worden.

Het project werd uitgevoerd en zal worden geëxploiteerd door ActiVent Wallonie, een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid tussen Luminus (participatie van 51%) en verschillende intercommunales, waaronder IDEA die het bedrijvenpark van Frameries beheert waar BAE gevestigd is. ​ De inhuldiging van de windturbine is een belangrijke mijlpaal in het voortdurende streven van Bridgestone en Luminus naar een duurzame en milieuvriendelijke toekomst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.