Ads Top

TenneT sluit raamovereenkomst met Prysmian en N-Sea voor service en onderhoud van offshore kabelsystemen


Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Prysmian en N-Sea voor het onderhoud en de service van TenneT-kabelsystemen in de Duitse en Nederlandse Noordzee. De overeenkomst geldt voor het onderhoud van ongeveer 3.400 kilometer aan offshore kabels en 800 kilometer aan nearshore kabels. De samenwerkingsovereenkomst tussen de bedrijven contract heeft een looptijd van drie jaar.

Met Prysmian en N-Sea heeft TenneT twee toonaangevende leveranciers van offshore kabeloplossingen aan zich weten te binden. Concreet voorziet het contract in de monitoring, het regelmatige onderhoud en, indien nodig, het herstel van de offshore kabels die TenneT beheert. Prysmian, dat in deze overeenkomst optreedt als hoofdaannemer in samenwerking met N-SEA, zal verantwoordelijk zijn voor het dekken van de mogelijke werkgebieden in de offshore en nearshore gebieden van de Duitse en Nederlandse Noordzee, door gebruik te maken van de modernste middelen.

Beide bedrijven kunnen putten uit jarenlange ervaring en een groot portfolio van verschillende kabelleg- en reparatie-eenheden, zodat ze flexibel en snel kunnen reageren in het geval van bijvoorbeeld een incident. In de samenwerkingsovereenkomst zijn vaste garantietermijnen vastgelegd waarbinnen eventuele onderhouds-, service- of reparatiewerkzaamheden aan de kabelsystemen moeten worden uitgevoerd en afgerond.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.