Ads Top

Bouw Zonnepark Wolvega van start gegaan

PowerField heeft de eerste paal geslagen voor Zonnepark Wolvega, gelegen in de Friese gemeente Weststellingwerf. Naar verwachting wordt de bouw in het najaar van 2023 afgerond, waarna het zonnepark ongeveer 1.500 gemiddelde Nederlandse huishoudens van duurzame stroom kan voorzien.

In 2018 is PowerField begonnen met de ontwikkeling van Zonnepark Wolvega. Het zonnepark krijgt een opgesteld vermogen van ongeveer vijf megawattpiek waarbij de zonnepanelen in een oost-west opstelling worden geplaatst.

Met de komst van Zonnepark Wolvega krijgt de locatie een nieuwe, duurzame bestemming. Het zonnepark wordt gebouwd op een voormalige paardenrenbaan, welke niet meer in gebruik is. Voorafgaand aan de bouw is het terrein volledig opgeruimd en opgeknapt. De locatie is omringd door bedrijventerreinen Noord-West en Schipsloot. De omliggende groensingels worden verjongd en aangevuld met extra beplanting, waardoor er relatief weinig zicht is op de panelen.

Sinds haar bestaan heeft PowerField meer dan 1000 MWp aan zonneparken ontwikkeld. Daarnaast houdt PowerField zich bezig met de ontwikkeling van energieopslag in batterijen. Met dochteronderneming PowerGo is PowerField een sterk opkomende speler in de Europese (snel)laadindustrie voor elektrische voertuigen. De laadpunten worden voorzien van zonne-energie van Nederlandse bodem.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.