Ads Top

Willemien Terpstra benoemd als nieuwe CEO van Gasunie

De minister van Financiën heeft, op voordracht van de raad van commissarissen en na een positief advies van de ondernemingsraad, Willemien Terpstra benoemd als CEO en voorzitter van de raad van bestuur van de N.V. Nederlandse Gasunie.

De benoeming per 1 maart 2024 geldt voor een periode van vier jaar. Willemien Terpstra is op dit moment Global Vice President Decarbonization bij het internationale chemieconcern LyondellBasell, waar zij verantwoordelijk is voor CO2-reductie van de wereldwijde activiteiten van het concern. Zij volgt Han Fennema op, die eerder dit jaar zijn voornemen bekend maakte om na bijna tien jaar terug te willen treden als CEO van Gasunie. Fennema treedt per 1 november 2023 terug als CEO.

Willemien Terpstra (Hallum, 1970), studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit en haalde haar MBA aan Emory University in Atlanta (Verenigde Staten). Ze begon haar loopbaan bij Arco Chemical (een voorloper van LyondellBasell) in Rotterdam en vervulde een groot aantal senior management functies bij diverse business units binnen het internationale concern. In haar huidige functie is ze als Global Vice President Decarbonization verantwoordelijk voor verduurzaming, energiebesparing en CO2-reductie van de wereldwijde activiteiten van LyondellBasell. Willemien is getrouwd en heeft vier kinderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.