Ads Top

Amstelveense isolatieaanpak voor koopwoningen met lage energielabels

De gemeente Amstelveen heeft een lokale isolatieaanpak ontwikkeld om woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te helpen bij het isoleren van woningen met energielabels D, E, F en G en een WOZ-waarde onder het gemiddelde van Amstelveen.

Ongeveer een kwart van de woningen in Amstelveen valt in deze categorie. De gemeente maakt daarbij gebruik van een uitkering van het Rijk in het kader van het Nationaal Isolatieprogramma.

Het Nationaal Isolatieprogramma heeft als doel om in Nederland tot 2030 2,5 miljoen huizen te isoleren met nadruk op 1,5 miljoen slecht geïsoleerde woningen en huishoudens die bij het isoleren het hardst ondersteuning nodig hebben. De belangrijkste isolatieopgave in Amstelveen ligt bij ruim 14.000 woningen met energielabels E, F en G, waaronder circa 8.500 slecht geïsoleerde koopwoningen: zo’n 5.700 eengezinswoningen en ongeveer 2.800 VvE woningen. Ook woningeigenaren met energielabel D worden benaderd door de gemeente.

Gemeenten kunnen bij het Rijk in drie delen subsidie aanvragen binnen het Nationaal Isolatieprogramma. Voor Amstelveen is er in de eerste tranche van 2023 ongeveer 575.970 euro beschikbaar gesteld. Voor de tweede en derde deel in 2024 en 2025 is een vergelijkbaar bedrag toegezegd door het ministerie van BZK.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.