Ads Top

Definitieve gunning grootste aanbesteding Alliander rond

De definitieve gunning voor het grootste aanbestedingstraject van Alliander ooit is rond. Op 23 juni ondertekenden vijf aannemers het contract. Netbeheerder Liander, dochteronderneming van Alliander, verzwaart en breidt de komende jaren het elektriciteitsnet in Gelderland en Noord-Holland uit. Een enorme klus, met een investering van meer dan 1,5 miljard euro.

Binnen de programma’s Helix NHN en NuGelre wordt circa 4500 kilometer aan nieuwe kabels gelegd en worden ongeveer 1600 nieuwe transformatorhuisjes geplaatst. De werkzaamheden starten in september.

In Noord-Holland wordt het programma Helix NHN uitgevoerd door aannemers Visser & Smit Hanab B.V. (perceel Alkmaar), A. HAK B.V. (perceel Kop van Noord-Holland en West-Friesland) en Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken B.V. (perceel Waterland en Zaanstreek).

In Gelderland werken de aannemers Van den Heuvel aannemingsbedrijf B.V (perceel Achterhoek), Visser & Smit Hanab B.V. (perceel Rivierenland) en Van Voskuilen Infratechniek B.V. (perceel Arnhem/Nijmegen) voor programma NuGelre.

De werkzaamheden in beide regio’s zijn zo goed als identiek. Daarom zijn deze gecombineerd in één Europese aanbesteding.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.