Ads Top

NAM herziet bestaande winningsplan Hardenberg

De NAM heeft bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een zogenoemde actualisatie van het bestaande winningsplan Hardenberg aangevraagd. Reden hiervoor  is het voornemen om een extra put vanaf locatie Collendoornerveen-1 te boren.

Bij het boren van deze gasput zal het gaan om een boring schuin vanaf de bestaande locatie Collendoornerveen-1 naar een mogelijk nog niet geproduceerd gedeelte van het Hardenberg gasveld. Het kan daarbij gaan om ongeveer 800 miljoen m3 gas.

NAM wil in gesprek met omwonenden, vertegenwoordigers van de bewoners en de bestuurders om te luisteren naar hun inzichten en zorgen.

Onder de gemeente Hardenberg wordt al meer dan 70 jaar via het Coevorden veld gas gewonnen. Het winningsplan Hardenberg betreft het gasveld ‘Hardenberg’, in het winningsplan ook wel het voorkomen ‘Hardenberg’ genoemd. Gasproductie uit dit gebied vindt al sinds 1974 plaats. Het gewonnen gas wordt via bestaande infrastructuur naar het landelijke Gasunie netwerk getransporteerd. Tot 1 januari 2023 is 9,4 miljard m3 gas geproduceerd uit het veld. Dat is in de afgelopen 50 jaar gemiddeld 188 miljoen m3 gas per jaar; daarmee zouden elk jaar weer ongeveer 150.000 huishoudens van gas voorzien kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.