Ads Top

158 technici halen diploma op Stedin bedrijfsschool

Op de bedrijfsscholen van netbeheerder Stedin hebben 158 technici dit schooljaar hun diploma gehaald. Vanwege de uitbreiding van het elektriciteitsnet en het onderhoud van het huidige gasnet heeft de netbeheerder veel nieuwe collega’s nodig. Op de bedrijfsscholen van Stedin worden vakmensen in verschillende trajecten, variërend van een paar weken tot twee jaar, klaargestoomd voor de energietransitie.

In de groep van 158 afgestudeerden zitten veel verschillende opleidingsachtergronden. Zoals statushouders, zij-instromers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (participatiewet) en studenten via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Zij gaan twee dagen naar school en werken drie dagen bij Stedin. De grootste groep geslaagden zijn ‘doorstromers’. Dit zijn vakmensen die al bij Stedin werken en met hun diploma meer bevoegdheden en verantwoordelijkheden krijgen.

Stedin heeft vier regionale bedrijfsscholen in Alblasserdam, Goes, Rotterdam en Utrecht. Op deze scholen worden jaarlijks zo’n 45.000 certificeringen en 200 MBO-diploma’s behaald. Om nog meer mensen op te leiden breidt Stedin deze scholen uit. De locatie in Utrecht is afgelopen jaren verbouwd en begin dit jaar heropend. De bedrijfsschool aan de Rotterdamse Keileweg gaat dit jaar op de schop en heropent in 2025. In de tussentijd krijgen de leerlingen les op een tijdelijke locatie naast de huidige school.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.