Ads Top

Open Innovatie Programma: N-SIDE nieuwe partner voor TenneT

Onlangs vond het ‘revealing event’ plaats van het Open Innovatie Programma van TenneT. De drie partijen die uit eerdere selectierondes zijn gekozen, presenteerden voor het aanwezige publiek en een jury hun oplossing. De oplossing van N-SIDE is al zo concreet dat er direct wordt gestart met een samenwerking.

N-SIDE heeft een methodologie ontwikkeld die de bestaande knooppuntprognoses versterkt en rekening houdt met alle onzekerheden op de knooppunten bij de berekening van potentiële congesties op het volledige netwerk. Dit maakt een goed geïnformeerde, op risico gebaseerde beslissing mogelijk over de door de planners en exploitanten te nemen acties.

Veel gebieden in Nederland lopen op dit moment tegen de maximale capaciteit van het elektriciteitsnet aan. Uitbreiding van onze elektriciteitsnetten is in volle gang, maar duurt tegelijkertijd lang. Daarom wordt ook gezocht naar innovaties en nieuwe werkwijze om het huidige net te ontlasten. Het Open Innovatie Programma waarin bedrijven zijn uitgedaagd een oplossing te bedenken op de vraag 'Hoe kunnen we optimaal gebruik maken van de transportcapaciteit en de aansluitpunten op het net?'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.