Ads Top

Fluvius plaatste voorbije jaar al 523 nieuwe elektriciteitscabines

Netbeheerder Fluvius heeft tussen juni 2022 en vandaag al 523 nieuwe distributiecabines geplaatst in Vlaanderen. Voor de komende maanden zijn nog 498 cabines extra gepland.

Die ‘huisjes’ in het straatbeeld zijn de knooppunten in het elektriciteitsnet die voor een vlotte verdeling van elektriciteit tot in iedere straat zorgen, belangrijk in het licht van de energietransitie en nieuwe toepassingen als elektrische mobiliteit en warmtepompen.

Fluvius kondigde vorig jaar in juni al aan dat het in de komende tien jaar 4 miljard extra wil investeren in de Vlaamse distributienetten voor elektriciteit. De extra investering is nodig om het net klaar te maken op grote aantallen elektrische wagens, warmtepompen, zonnepanelen en nieuwe noden in de industrie.

Zo werden in heel Vlaanderen de voorbije maanden al 523 nieuwe digitale cabines geplaatst en staan er voor heel 2023 nog 498 nieuwe gepland. In de provincie Limburg gaat het om 162 exemplaren, in het Hageland om 57 exemplaren.

De Vlaming kiest steeds vaker voor zonnepanelen: op dit moment zijn er meer dan 762 500 PV-installaties, waarvan 100 000 nieuwe installaties in 2022. Bijgevolg kreeg Fluvius tot nu toe 1168 meldingen van uitvallende omvormers van zonnepanelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.