Ads Top

Bezwaar Energie-Nederland leidt tot schrappen van onnodige eisen aan regelsnelheid van opslag

 

Toezichthouder ACM heeft besloten om toch geen eisen te stellen aan de minimale en maximale regelsnelheden voor opslag. Vorig jaar had ACM, op voorstel van de netbeheerders, bepaald dat opslagfaciliteiten tussen de 1 en 50 MW ten minste met 1% per minuut en maximaal met 20% per minuut moeten op- en afregelen.

Energie-Nederland had tegen dat besluit bezwaar aangetekend. Energie-Nederland had aangegeven dat dergelijke eisen aan de regelsnelheid niet nodig zijn en dat ze de optimale inzet van opslag belemmeren. Deze regeleisen zijn niet alleen ongunstig voor opslag ze maken de transitie ook onnodig duur.

Als reactie op dat bezwaar hadden de netbeheerders ACM laten weten dat de eisen aan de regelsnelheid van opslag toch niet nodig zijn. ACM heeft dat nu bevestigd en daarmee zijn de eisen aan de regelsnelheid voor opslag van tafel.

Overigens is Energie-Nederland ook van mening dat de bestaande eisen aan de regelsnelheid van productiemiddelen ook moeten komen te vervallen. Ook nu zijn deze eisen onnodig en met name voor productie uit zon en wind zijn deze eisen beperkend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.