Ads Top

Werkgeversorganisaties positief over activiteiten die stroomnet ontlasten

Het is goed dat de ACM het mogelijk wil maken om projecten, die het overbelaste stroomnet ontlasten, voorrang te geven bij een aansluiting. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in een eerste reactie op een nieuw prioriteringskader dat de marktautoriteit heeft opgesteld en waar bedrijven en overheden op kunnen reageren komende maanden.

Bedrijven kunnen op verschillende manieren het stroomnet ontlasten. Zo kunnen bedrijven onderling bijvoorbeeld meer stroom gaan uitwisselen (op bedrijventerreinen). Ook kunnen bedrijven werken met batterijen en kunnen ze duurzaam opgewekte stroom zelf inzetten zonder dat dat perse het net op hoeft. ‘Hiermee ontstaat ruimte, zodat anderen weer sneller het overbelaste net op kunnen en dat is wenselijk voor de hele samenleving,’ aldus de ondernemersorganisaties.

Belangrijk is volgens de ondernemersorganisaties wel dat slimme oplossingen dan ook snel duidelijkheid krijgen of én wanneer zij precies in de categorie vallen die voorrang kunnen krijgen. De categorie die het verduurzamen van bedrijven prioriteert lijkt namelijk vrij beperkt vormgegeven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.