Ads Top

Bouw nieuwe vergistingsinstallatie Venlo

In Venlo is de gaskraan van de huidige vergister dichtgedraaid en de installatie stilgezet. Dit jaar start men met de bouw van een nieuwe installatie.

Het project Groen gas Venlo heeft als doel om het afval op een effectievere manier te vergisten. En om meer biogas te maken dat omgezet zal worden in groen gas. Daarnaast wordt de verwerkingscapaciteit voor het gft vergroot.

Het project Groen gas Venlo komt voort uit de strategische doelstellingen van Attero. Attero wil meer groen gas produceren. Dit wordt vanuit de overheid gestimuleerd, omdat zij het aardgasverbruik wil verminderen. Tot nu toe produceerde men in Venlo ook al biogas.

Naast meer groen gas levert een nieuwe vergistingsinstallatie ook nog andere voordelen op. De nieuwe installatie zal zodanig worden uitgerust dat men de hoogste kwaliteit compost uit de biomassa zal overhouden, zodat men deze ook aan de oppotgrondsector kunnen afzetten.
Planning

De bouw start later dit jaar. Eerst zal de huidige vergistingsinstallatie gesloopt worden, daarna kunnen we beginnen aan de nieuwbouw. De planning is dat we in de loop van 2025 in productie kunnen gaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.