Ads Top

Nieuwkomer Hegg Energy bouwt mét gebruikers het energiesysteem van de toekomst

Hegg, dat staat voor Home Energy for a Greener Grid, wil zoveel mogelijk energiegebruikers die eigen stroom opwekken mobiliseren om samen het energiesysteem van de toekomst te bouwen. Met veel meer gebruik van eigen zonnestroom, eigen opslag en daarmee een groener energienet. Vanaf vandaag biedt de nieuwkomer de eerste twee concrete oplossingen aan: een dynamisch energiecontract en een slimme thuisbatterij.

De energiewereld verandert razendsnel. Consumenten wekken zelf op, gaan binnenkort zelf opslaan en in de toekomst zelf distribueren. The Heggers Project gaat consumenten helpen op die reis. In eerste instantie door hun zelf opgewekte zonne-energie beter te benutten en daarnaast door al een rol te spelen op de energiemarkt.

Door thuis opgewekte energie slimmer te gebruiken met een dynamisch energiecontract en een slimme thuisbatterij van Hegg kunnen huishoudens opgewekte zonnestroom niet voor 30 procent, maar tot wel 70 procent zelf gebruiken.

De batterij kan door slimme aansturing opgeladen worden met zelf opgewekte zonne-energie óf met dynamische energie; op de momenten dat stroom het goedkoopst is. Daarnaast zorgt de slimme aansturing van Hegg ervoor dat de stroom die je niet gebruikt, teruggeleverd wordt tegen de beste prijs. Zo optimaliseren Heggers automatisch hun energierekening in real-time.”  
 
Hegg Energy is een initiatief van The Sharing Group, een snel groeiende familie van ‘Good Sharing’ techbedrijven met dezelfde missie: meer sociale impact, minder impact op het milieu. Naast MyWheels, zijn ook Mijndomein Energie en EnergyZero onderdeel van The Sharing Group. Met Hegg Energy wil The Sharing Group de energietransitie helpen versnellen door het toevoegen van energieopslag op een community gedreven manier.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.