Ads Top

Zonnepark Puttershoek met 67.000 panelen officieel onthuld

Ruim 67.000 zonnepanelen die net zoveel stroom opleveren als 8.200 huishoudens jaarlijks verbruiken: dat is wat het Zonnepark Puttershoek in de gemeente Hoeksche Waard in Zuid-Holland oplevert. ]

De zonneweide naast de specialiteitenfabriek van Cosun Beet Company werd vorig jaar al in gebruik genomen, maar vanwege de coronamaatregelen van destijds is de officiële onthulling uitgesteld tot vandaag.

Het solar park bestaat uit een grote zonneweide van bijna zeven hectare, en zes kleinere zonneweides van samen in totaal meer dan tien hectare. Alle zonneweides zijn gerealiseerd door KiesZon, onderdeel van de Greenchoice Groep en vooroploper in de realisatie en de exploitatie van grootschalige zonnestroomprojecten op daken of in veldopstelling.

De grote zonneweide, die door Cosun Beet Company wordt geëxploiteerd, is rechtstreeks aangesloten op de netaansluiting van de suikerspecialiteitenfabriek. Deze zonnepanelen leveren aan de fabriek én aan het net. Via de netaansluiting wordt ook de specialiteitenfabriek van Cosun Beet Company in Roosendaal voorzien van groene stroom.

De zes kleinere weides, die door Klimaatfonds Nederland werden gerealiseerd, zijn rechtstreeks aangesloten op het elektriciteitsnet. In totaal produceert het zonnepark groene stroom voor omgerekend zo’n 8.200 huishoudens. Zo wordt maar liefst 14 miljoen kilo CO2 per jaar bespaard.

Hoewel het zonnepark al een jaar lang elektriciteit opwekt, wilden de eigenaars en betrokkenen toch graag stilstaan bij het bijzondere project en de betekenis ervan voor Puttershoek en de omwonenden. Daarom zijn zij ook uitgenodigd voor de opening en een seminar op vrijdagmiddag 23 september. Na de officiële onthulling van het park kreeg iedereen de gelegenheid om de zonneweides vanaf een speciale stellage op de dijk van bovenaf te bekijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.