Ads Top

Energie besparen met duurzaam koken

 

Op vrijdag 2 september geven kookboeken-schrijfster en oprichter van Ecostoof, Iris van de Graaf en sommelier Joop van Merbel, voormalig manager van het Okura Hotel en vaste vrijwillige kok in The Green House van Floriade, een demonstratie duurzaam koken en energie besparen.

Het event vindt plaats in The Green House op de Floriade.

30 procent gas of elektriciteit besparen is mogelijk door de eeuwenoude techniek van isolatie- koken toe te passen. Als de ingrediënten kort worden opgekookt en daarna de warmte wordt geïsoleerd, gaart het eten vanzelf, zonder dat er nog energie aan hoeft te worden toegevoegd.

Van de Graaf en Van Merbel demonstreren met de EcoStoof de techniek van isolatie-koken en gebruiken daarbij uitsluitend plantaardige ingrediënten uit The Green House. Ondertussen betrekken zij het publiek bij de diverse aspecten van duurzaam koken. Na afloop kunnen de deelnemers genieten van een proeverij.

De hele voedselketen veroorzaakt op jaarbasis voor 30 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Volgens de Sustainable Development Goals moeten we 45 procent minder CO2 uitstoten in 2030. Om bij te dragen aan het behalen van deze doelstelling zou een gemiddelde avondmaaltijd maximaal 930 gram CO2 uitstoot moeten veroorzaken. Met isolatie-koken wordt gemiddeld 240 gram CO2 uitstoot per maaltijd bespaard. Dat is 33% minder CO2 uitstoot dan koken zonder isolatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.