Ads Top

Provincie helpt huiseigenaren met laag inkomen energie te besparen

Huiseigenaren met een laag inkomen in Utrecht, Amersfoort, Leusden en Woerden krijgen de kans om hun muren of vloeren kosteloos te laten isoleren. Provincie Utrecht stelt hiervoor ruim 2,2 miljoen euro beschikbaar.

Inwoners van Utrecht, Amersfoort, Leusden en Woerden die tot de doelgroep behoren en die gebruik willen maken van het aanbod, kunnen zich melden bij hun gemeente. De vier gemeenten sturen de komende periode de doelgroep ook een brief met informatie over dit aanbod. Als de aanpak in de vier gemeenten goed werkt, komen in 2023 ook andere Utrechtse gemeenten in aanmerking voor het aanbieden van dezelfde regeling.

De regeling is bedoeld voor huishoudens die tot maximaal 130 procent van het minimumloon verdienen en in een slecht geïsoleerd huis wonen. Huiseigenaren die gebruik willen maken van het aanbod, worden gekoppeld aan een aannemer met wie vooraf inkoopafspraken zijn gemaakt. Uitbetaling zal direct aan de aannemer plaatsvinden via een centrale organisatie. Woningeigenaren hoeven niets voor te schieten.

Er zijn twee redenen dat de proef in Utrecht, Amersfoort, Leusden en Woerden start. Deze gemeenten zijn bereid om een kwart van de kosten op zich te nemen – de provincie betaalt de rest. Daarnaast wil de provincie dat het isoleren op een natuurvriendelijke manier gebeurt volgens de Wet natuurbescherming. En deze vier gemeenten doen dat. Vleermuizen en vogels die in spouwmuren verblijven, krijgen eerst de kans om weg te vliegen, voor het isolatiemateriaal wordt aangebracht. De aannemers met wie in dit project wordt samengewerkt gebruiken daar een speciale methode voor.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.