Ads Top

PMT investeert 600 miljoen euro extra in hernieuwbare energie

PMT gaat 600 miljoen euro extra investeren in hernieuwbare energieprojecten in Europa, waaronder windenergie, zonne-energie en energieopslag. Het betreft onder meer projecten in Nederland, België en Duitsland.

Uit het recentste IPCC-rapport van de Verenigde Naties blijkt dat een opwarming van de aarde van boven de 1,5 graden desastreuze gevolgen heeft voor zowel milieu als maatschappij. PMT ziet dat een ommezwaai van fossiele energie naar schone energie cruciaal is voor een duurzame economie. Deze energietransitie vraagt om inspanningen van alle kanten: het bedrijfsleven, de overheid, consumenten en ook van grote beleggers zoals PMT.

PMT investeert daarom nog eens 600 miljoen euro, bovenop de eerdere 382 miljoen euro die al was belegd in infrastructuurprojecten die direct bijdragen aan de energietransitie. In totaal belegt PMT nu dus bijna een miljard euro direct in schone energie.

PMT belegt het kapitaal via Glennmont Partners, een vermogensbeheerder die gespecialiseerd is in duurzame energie. De investeringsopdracht is in samenwerking met Glennmont op maat gemaakt voor PMT en sluit daardoor volledig aan bij PMT’s strategie. Het moederbedrijf van Glennmont, TIAA, investeert zelf ook 100 miljoen euro in het mandaat dat later zal worden opengesteld voor andere investeerders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.