Ads Top

Slimme schakelaar oplossing voor overschot aan ongebruikte groene stroom

Het Nederlandse bedrijf EcosoftEnergy introduceert een slimme schakelaar waarmee consumenten ongeveer een derde op de rekening van hun flexibele energiecontract zouden kunnen besparen.

De EcoSwitch haalt stroomtarieven op van de webserver van het bedrijf en schakelt grote stroomverbruikers zoals boilers, waterpompen en auto’s aan de lader in en uit, afhankelijk van het stroomtarief.

Groene stroom is gedurende een aantal uren erg goedkoop. Het komt zelfs geregeld voor dat gebruikers worden betaald om groene stroom af te nemen. Tegelijkertijd is het gemiddelde stroomtarief de laatste tijd extreem hoog. EcosoftEnergy merkt dat consumenten in de praktijk niets doen met deze grote prijsverschillen gedurende het etmaal.

De EcoSwitch komt in twee uitvoeringen, voor maximaal 16 of maximaal 10 Ampère. Om de slimme schakelaar te kunnen gebruiken hebben consumenten een fullflex tarief voor stroomverbruik nodig. Dit is een contract waarbij de stroomprijs per uur wordt afgerekend, wat al voordeliger is dan een regulier energiecontract.

Een bijkomend groot voordeel is dat energie niet hoeft te worden bewaard.  

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.