Ads Top

Greenchoice stelt lokale energieprojecten open tijdens Open Energiedag 2022

Greenchoice stelt op zaterdag 17 september, samen met haar partners tijdens Open Energiedag van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, twee nieuwe windparken - Windpart Greenport Venlo en Windpart Streepland - open voor het publiek.

Greenchoice stelt samen met partner Windunie, lokale energiecoöperatie Samenstroom en Ontwikkelbedrijf Greenport het gezamenlijke fonkelnieuwe windpark Greenport Venlo open voor het publiek. Het park met 9 windturbines zal binnenkort groene stroom gaan opwekken voor ongeveer 30.000 huishoudens.

Op de Open Energiedag kunnen bezoekers zich laten informeren over het park, het leefbaarheidsfonds waaraan de windmolens een bijdrage leveren, hoe je thuis kunt verduurzamen en over bredere duurzame ontwikkelingen in de regio. Het park is geopend tussen 13:00 en 16:00 uur en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen terecht bij de achtste windturbine op de Newtonweg Venlo, ingang bij de zandwinning/zandgroeve van Hecker BV.

Inwoners van regio Breda en Moerdijk kunnen op 17 september terecht bij Windpark Streepland. Windpark Streepland is een initiatief van Greenchoice, Windunie en Meewind. Dit park zal met drie turbines energie gaan opwekken voor ongeveer 15.000 huishoudens en staat bekend om het concept Goede Buren. Omwonenden zijn vanaf de start betrokken bij de plannen, kunnen participeren in het park én profiteren van een aantrekkelijk energiecontract.

Ook is er een maatschappelijk fonds opgericht voor het verbeteren van de leefbaarheid van de omgeving. Kunstenaarscollectief Mothership maakt een bijzondere uitkijktoren ter plekke. Het windpark maakt onderdeel uit van een groter park Klaverpolder van 28 windmolens die langs de A16 komen te staan. Het park, nabij verzorgingsplaats Streepland, is geopend tussen 14:00 en 16:00 uur en de toegang is gratis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.